Kökü çöpe değil tencereye! Yoğurtlu ıspanak kökü tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_koku-cope-degil-tencereye-960.jpg

YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ TARİFİ
MALZEMELER

İstediğiniz miktarda ıspanak kökü
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Yarım çay bardağı kadar pirinç
Sıvı yağ
Üzerine;
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
Ispanak kökleri ayıklanıp doğranarak iyice yıkanır.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur.
Kıyma da ilave edilerek soğanla birlikte kavrulmaya devam edilir.
Kıymaların rengi döndükten ve biraz piştikten sonra salça, tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra yıkanmış ve süzülmüş ıspanak kökleri eklenerek birlikte ıspanaklar hafif pişinceye dek çevrilir.
Üzerine pirinç ve sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
Pirinçler yumuşayınca ocağın altı kapatılır.
İsteğe göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun...

Biz bunu çok yapıyoruz hemde değerlenmiş oluyor ıspanak sapları :)
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt