Kist Operasyonlarında Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 29 gün
Mesajlar
25,277
Tepkime puanı
8,724
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Kist Operasyonlarında Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Kist operasyonlarında hastanın dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Kist operasyonlarında, diş kökü kanalında ki enfeksiyona bağlı olarak gelişebileceği gibi diş kistlerinin gelişim süreci dahilinde, dokuların içine yerleşen hücre atıklarından kaynaklanabilir. Çene ve çevre dokularda oluşan kist ve kistler için yapılan cerrahi müdahale sonrasında, ağız içerisine yapılan cerrahi müdahaleden kaynaklanan kanamanın durması ve oluşan yaranın daha iyi iyileşebilmesi için yaranın olduğu bölgede kan pıhtıhısının oluşması gereklidir. Bu sebeple cerrahi operasyonu takip eden iki saat boyunca tükürmemeye ve ağzınızı çalkalamamaya özen göstermelisiniz. Yapılan cerrahi işlem sonrasında, yaralı bölgeye uygulanan tamponu ortalama olarak otuz dakika boyunca ısırmamaya dikkat etmelisiniz.

İşlem sonrasında sigara içmemelisiniz. Sigara içilmesinin bilinen tüm zararlarına ek olarak, kist operasyonu için yapılan cerrahi müdahale sonrasında sigara içmek, yaranın iyileşmesini olumsuz yönde etkileyeceğinden dolayı önemli sorunlara neden olabileceği bilinerek uzak durulmalıdır.

Kanama ve ağrı yaşanır mı?

Kist operasyonlarında cerrahi müdahaleden sonra ilk kırksekiz saatlik süreç içersinde sızıntı şeklinde kanama olması beklenen bir durumdur. Bu durum son derece normal olarak görülse de, fazla efor harcamak, sıcak banyo yapmak ve sıcak ortamlarda bulunmak kanamayı tetikleyebilir. Şayet, beklenenden fazla kanama görülürse iki kez steril gaz tampon yardımıyla yaralı olan bölgeye otuz dakikalık baskı uygulanmalı ve buna rağmen kanamanızın devam etmesi halinde doktorunuza müracaat etmelisiniz. Yine cerrahi operasyon sonrasında iki gün süreyle ağrı görülmesi beklenebileceğinden dolayı doktorunuzun size vermiş olduğu ilaçları önerdiği şekilde kullanmalısınız. İlaçlarınızı kullanmanıza rağmen üçüncü günden sonra hala ağrılarınız drvam ediyor ise doktorunuza başvurmalısınız.

Ödem ve ağız açıklığında kısıtlanma yaşanır mı?

Cerrahi müdahalenin yapıldığı bölgede; dudak, boyun ve yanak bölgesinde operasyonu takip eden üç gün içerisinde ödem görülebilmektedir. Fakat bu ödem durumu üç gün sonrasında giderek azalmalı ve kaybolmalıdır. Operasyon sonrasında kırk sekiz saat boyunca, buz torbası ile yüzünüze set şeklinde uygulayacağınız buz tamponu, ödemi yani şişkinliği bir nebze de olsa önleyebilecektir. Cerrahi operasyon sonrasında ağzınızı açmakda iki ve üç gün kadar zorlanabilirsiniz. Bu ağız açmadaki zorluk ise operasyondan sonra oluşan ödemin, büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Ağzınızı açmanızdaki kısıtlanmanın yedi ile on gün arasında geçmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst Alt