- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Sağlıklı beslenerek kilo vermek her kişinin hayalidir. Hızlı kilo vermek her ne kadar cazip gibi gelse de bu hal esasen verilen kiloların geri alınacağı anlamına geldiği için özenilecek bir hal değildir. Bu noktada dengeli beslenerek kilo vermenin önemi daha da artmaktadır.
Kereviz sağlıklı kilo vermek isteyenlerin listesinde önemli sebzelerdendir. Bunun sebebi bu sebzenin takriben %90’ının su olmasıdır. Bu oranda su içeren bir sebzenin yüksek kalori içermesi gibi bir hal ilgili değildir.
Kereviz, selülöz içeren bir bitki olarak bilinmektedir. Selülöz ise sindirimi zorlayan bir maddedir. İnsan vücudumuzu, kerevizi sindirmeye uğraşırken gayet fazla kalori harcar. Kerevizin bir kökü 11 kalori değerindedir. İşte kerevizin yenmesi ile vücudumuza alınan 11 kalori, kerevizi sindirmeye bile yetmez.
Kerevizin nerdeyse bütününün su olmasının dışında bu sebzenin yüksek miktarda lif içerdiği bilinmektedir. Yüksek miktarda lif içeren besinler sindirimde uzun zaman kalacakları için lifli gıdaların tüketiminden sonra saatlerce yemek yeme isteği duyulmaz. Benzer zamanda lifli gıdaların sindirilmesi için fazla kalori harcanır. Bunların tamamı kereviz yemenin nihayetinde az kalori alımını, buna karşın fazla kalori yakımını sağlamaktadır. İşte bazal metabolizma hızını arttıran bu sistematik işleyiş kilo vermeyi destekler.
Kereviz nasıl tüketilir?
Kerevizin diyet zamanında yahut kilo kontrolünde tüketilmesi sırasında en ideal pişirilme biçimi kereviz salatası veya kereviz çorbası şeklindedir.
Bunların haricinde istenirse kereviz yemeği de hazırlanabilir. Kereviz yemeği hazırlanırken kereviz çorbası için kullanılan malzemelere ek olarak biraz salça ilave edilebilmektedir.
Kerevizle çorba hazırlamak da hayli sağlıklı yöntemdir.. Bilindiği gibi diyet zamanlarında çorba sıvı tüketimini arttırmaktadır. Üstelik sindirim sisteminin hızlı çalışmasını da destekler. Keereviz çorbasını 1 adet kuru soğan, biraz defne yaprağı, 1 adet havuç, zeytinyağı ve limon suyuyla tatlandırabilirsiniz. Fazla tuz ve zeytinyağı kullanmazsanız diyet dönemini kerevizle tam destekleyebilirsiniz.
Kerevizi salata yaparak değerlendirmek isteyenler için 1 orta boy kereviz, yoğurt, mayonez, ceviz, sarmısak ve dereotu yeterli olabilecektir. Bu malzemeleri kullanarak lezzetli ve sağlıklı salata hazırlamak mümkün. Kerevizin çiğ kullanılması sebebi ile kerevizden azami fayda sağlamak için salata olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
Kereviz sağlıklı kilo vermek isteyenlerin listesinde önemli sebzelerdendir. Bunun sebebi bu sebzenin takriben %90’ının su olmasıdır. Bu oranda su içeren bir sebzenin yüksek kalori içermesi gibi bir hal ilgili değildir.
Kereviz, selülöz içeren bir bitki olarak bilinmektedir. Selülöz ise sindirimi zorlayan bir maddedir. İnsan vücudumuzu, kerevizi sindirmeye uğraşırken gayet fazla kalori harcar. Kerevizin bir kökü 11 kalori değerindedir. İşte kerevizin yenmesi ile vücudumuza alınan 11 kalori, kerevizi sindirmeye bile yetmez.
Kerevizin nerdeyse bütününün su olmasının dışında bu sebzenin yüksek miktarda lif içerdiği bilinmektedir. Yüksek miktarda lif içeren besinler sindirimde uzun zaman kalacakları için lifli gıdaların tüketiminden sonra saatlerce yemek yeme isteği duyulmaz. Benzer zamanda lifli gıdaların sindirilmesi için fazla kalori harcanır. Bunların tamamı kereviz yemenin nihayetinde az kalori alımını, buna karşın fazla kalori yakımını sağlamaktadır. İşte bazal metabolizma hızını arttıran bu sistematik işleyiş kilo vermeyi destekler.
Kereviz nasıl tüketilir?
Kerevizin diyet zamanında yahut kilo kontrolünde tüketilmesi sırasında en ideal pişirilme biçimi kereviz salatası veya kereviz çorbası şeklindedir.
Bunların haricinde istenirse kereviz yemeği de hazırlanabilir. Kereviz yemeği hazırlanırken kereviz çorbası için kullanılan malzemelere ek olarak biraz salça ilave edilebilmektedir.
Kerevizle çorba hazırlamak da hayli sağlıklı yöntemdir.. Bilindiği gibi diyet zamanlarında çorba sıvı tüketimini arttırmaktadır. Üstelik sindirim sisteminin hızlı çalışmasını da destekler. Keereviz çorbasını 1 adet kuru soğan, biraz defne yaprağı, 1 adet havuç, zeytinyağı ve limon suyuyla tatlandırabilirsiniz. Fazla tuz ve zeytinyağı kullanmazsanız diyet dönemini kerevizle tam destekleyebilirsiniz.
Kerevizi salata yaparak değerlendirmek isteyenler için 1 orta boy kereviz, yoğurt, mayonez, ceviz, sarmısak ve dereotu yeterli olabilecektir. Bu malzemeleri kullanarak lezzetli ve sağlıklı salata hazırlamak mümkün. Kerevizin çiğ kullanılması sebebi ile kerevizden azami fayda sağlamak için salata olarak tüketilmesi tavsiye edilir.