Kel Köfte Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
kel-kofte-9c7176d9-9858-4c03-aeff-69f86c042feb.jpg


Malzemeler​

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • ½ su bardağı irmik
  • ½ su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 220 ml su
  • 100 gr kıyma
Sos için:
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 dal ince kıyılmış maydanoz

Kel Köfte

Nasıl Yapılır​

  1. Bulgur ve irmik bir kaba koyulur. Sıcak su eklenerek yumuşatılır.
  2. Yumuşayan irmik ve bulgura, un, yumurta, kıyma ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. El ıslatılarak istenilen şekil verilir.
  4. Tuzlu su kaynatılır ve köfteler pişirilir.
  5. Sos için soğan ince yemeklik doğranır.
  6. Zeytinyağı ısıtılır ve ısınan yağda soğan kavurulur.
  7. Rengi değişmeye başladığında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  8. Sos pişen köftelerin üzerine dökülür. İnce kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt