KEBAPÇI USULÜ SOĞAN SALATASININ MALZEMELERİ
3 adet orta boy soğan1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım tatlı kaşığı tuz
Öncelikle ilk adım olarak kabuklarını soyduğumuz soğanları piyazlık olarak doğruyoruz.
Daha sonra kırmızı kapya ve yeşil biberin de içlerini temizledikten sonra küçük küçük doğruyoruz.
Güzelce sudan geçirerek yıkadığımız maydanozu bıçakla iyice kıyıyoruz.
Ardında genişçe bir kaba doğradığımız soğanları, biberleri ve maydanozu ekleyerek üzerlerine salça, zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuz ekliyoruz. Bu aşamada elimizi kullanarak yoğun bir şekilde karıştırıyoruz.
Yeteri kadar karıştırılan soğan salatamızı uygun bir servis tabağına alıyoruz ve servise hazır. Tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…
SOĞAN SALATASI PÜF NOKTALARI
Kebapların, et yemeklerinin yanına çok yakışacak nar ekşili soğan salatasının içerisine dilediğiniz kadar farklı baharatı ilave edebilirsiniz.Soğan salatasına limon suyu, yeşil soğan ya da dereotu da oldukça yakışacaktır.