Kebapçı salatası tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
meze-kapak1.svg

KEBAPÇI USULÜ SOĞAN SALATASININ MALZEMELERİ​

3 adet orta boy soğan

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

Yarım demet maydanoz

Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı sumak

Yarım tatlı kaşığı tuz

Öncelikle ilk adım olarak kabuklarını soyduğumuz soğanları piyazlık olarak doğruyoruz.

Daha sonra kırmızı kapya ve yeşil biberin de içlerini temizledikten sonra küçük küçük doğruyoruz.

Güzelce sudan geçirerek yıkadığımız maydanozu bıçakla iyice kıyıyoruz.

Ardında genişçe bir kaba doğradığımız soğanları, biberleri ve maydanozu ekleyerek üzerlerine salça, zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuz ekliyoruz. Bu aşamada elimizi kullanarak yoğun bir şekilde karıştırıyoruz.

Yeteri kadar karıştırılan soğan salatamızı uygun bir servis tabağına alıyoruz ve servise hazır. Tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…

SOĞAN SALATASI PÜF NOKTALARI​

Kebapların, et yemeklerinin yanına çok yakışacak nar ekşili soğan salatasının içerisine dilediğiniz kadar farklı baharatı ilave edebilirsiniz.

Soğan salatasına limon suyu, yeşil soğan ya da dereotu da oldukça yakışacaktır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt