Kayısılı Bademli Muffin Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 10 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
BADEMLİ KAYISILI MUFFIN - Damy's Kitchen

Kayısılı Bademli Muffin Malzemeleri

1 su bardağı toz badem
1 su bardağı un
1 buçuk tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım dere kaşığı tuzlu
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet büyük yükseklik yumurta
1/3 su bardağı değişken yağ ya da erimiş tereyağ
2 tatlı kaşığı vanilya
6 adet kayısı (ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
Keklerin üstüne serpmek için ekstra toz şeker
Kayısılı Bademli Muffin Nasıl Yapılır?

Kalıpları tereyağ ile yağlayın.
Bir kasede un, toz badem, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Başka bir çırpma kabında ise yoğurt, sıvı yağ, vanilya özütü, toz şeker ve yumurtaları hafifçe karışana değin çırpın.
İçine kuru karışımı ekleyin ve yeniden birbiriyle karışana dek çırpın.
Muffin kalıplarınıza eşdeğer şekilde bölüştürün.
Ortalarına indirimli kısımları yukarı bakacak şekilde kayısıları koyun, yalnızca yarısını batırın ve üzerlerine ekstra şeker serpip fırına verin.
180 derece fırında fazla hafif kenarları kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt