Kaşık Dökmesi Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 9 gün
Mesajlar
18,002
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8218
Kahvaltıya hem hızlı, hem de leziz bir tarif arayanlar için bir öneri..

Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?​

  • İlk olarak geniş bir kap içerisine yumurtaları kırın ve çırpıcı ile karıştırın.
  • Ardından üzerine yoğurt ve zeytinyağı ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Tuz ve kabartma tozunu da ekledikten sonra, unu eleyerek harcın içerisine ilave edin.
  • Akışkan kıvamlı bir harç elde edinceye kadar karıştırın.
  • Tavayı iyice yağladıktan sonra orta ateşte ısıtın. Bir yemek kaşığı ile harcı alın ve tavanın üzerine dökün.
  • Hamurları tek tek düzgün bir şekilde tavaya alın. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin.
  • Hazırladığınız kaşık dökmesini, nefis çilek reçeli ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaşık Dökmesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Harç yapımında yoğurt yerine süt de kullanabilirsiniz.
  • Eğer harcın kıvamı sulu olursa, yavaş yavaş un ekleyebilirsiniz.
  • Düzgün şekil verebilmek için yuvarlak kalıplar kullanarak içini doldurabilirsiniz.
1 Porsiyon Kaşık Dökmesi Kaç Kalori?
  • Bir porsiyon kaşık dökmesi yaklaşık, 130 kaloridir. Bir porsiyonun içerisine ortalama 3-4 adet dökme bulunmaktadır. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü tüketilmesi önerilir.
 
Geri
Üst Alt