Ekli dosyayı görüntüle 8218
Kahvaltıya hem hızlı, hem de leziz bir tarif arayanlar için bir öneri..
Kahvaltıya hem hızlı, hem de leziz bir tarif arayanlar için bir öneri..
Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak geniş bir kap içerisine yumurtaları kırın ve çırpıcı ile karıştırın.
- Ardından üzerine yoğurt ve zeytinyağı ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
- Tuz ve kabartma tozunu da ekledikten sonra, unu eleyerek harcın içerisine ilave edin.
- Akışkan kıvamlı bir harç elde edinceye kadar karıştırın.
- Tavayı iyice yağladıktan sonra orta ateşte ısıtın. Bir yemek kaşığı ile harcı alın ve tavanın üzerine dökün.
- Hamurları tek tek düzgün bir şekilde tavaya alın. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin.
- Hazırladığınız kaşık dökmesini, nefis çilek reçeli ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- Harç yapımında yoğurt yerine süt de kullanabilirsiniz.
- Eğer harcın kıvamı sulu olursa, yavaş yavaş un ekleyebilirsiniz.
- Düzgün şekil verebilmek için yuvarlak kalıplar kullanarak içini doldurabilirsiniz.
- Bir porsiyon kaşık dökmesi yaklaşık, 130 kaloridir. Bir porsiyonun içerisine ortalama 3-4 adet dökme bulunmaktadır. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü tüketilmesi önerilir.