KARNIYARIK
Malzemeler:
8 adet patlıcan
200 gr. kıyma
5-6 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet ora boy soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda 5 dakika çevirin. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin.
Malzemeler:
8 adet patlıcan
200 gr. kıyma
5-6 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet ora boy soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda 5 dakika çevirin. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin.