Türlü ikramlıklar arasında Karaköy Poğaçası lezzeti ile baş tacı olabilecektir. Çıtır çıtır Karaköy poğaçası ile misafirlerinize eşsiz bir lezzet sunmaya ne dersiniz?
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurtanın sarısı
Malzemeler
Hamuru İçin
Alabildiği kadar (Takriben 6 su bardağı) un
1 paket kuru yahut yaş maya
1 su bardağı ılık süt
3-4 çay kaşığı tuz
250 gram margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yapılışı
Derince bir kapta bir su bardağı ılık süt, bir paket maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker çırpılıp karıştırılır. Kabın üstü bir bez ile kapatılıp takriben 25 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir. Süre dolduktan sonra üstüne oda sıcaklığında yumuşamış 250 gram margarin, iki adet yumurta, tuz, aldığı kadar un eklenmektedir ve ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Gerekirse bir nebze daha un eklenebilir. Hamur hazır olunca battaniye ye sarılıp sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamur mandalinadan biraz ufak takriben 35 parçaya bölünür. Her parça yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Hamurların üstü kabuk bağlayana kadar beklenir. Sonra ayrı bir kapta çırpılmış 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 adet yumurtanın sarısı ve 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ çırpılıp karıştırılır. Bu karışım hamurların üstüne sürülür. Öncesinde ısıtılan fırında üstü kızarana kadar takriben 35 dakika pişirilir.
Poğaça yaparken dikkat gösterilecek püf noktalar şöyledir;
Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Kullanılan malzemeler taze olmalıdır, kullanım tarihine dikkatli olunması gerekir.
Mayalanması için kullanılacak olan süt muhakkak ılık olmalıdır.
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurtanın sarısı
Malzemeler
Hamuru İçin
Alabildiği kadar (Takriben 6 su bardağı) un
1 paket kuru yahut yaş maya
1 su bardağı ılık süt
3-4 çay kaşığı tuz
250 gram margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yapılışı
Derince bir kapta bir su bardağı ılık süt, bir paket maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker çırpılıp karıştırılır. Kabın üstü bir bez ile kapatılıp takriben 25 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir. Süre dolduktan sonra üstüne oda sıcaklığında yumuşamış 250 gram margarin, iki adet yumurta, tuz, aldığı kadar un eklenmektedir ve ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Gerekirse bir nebze daha un eklenebilir. Hamur hazır olunca battaniye ye sarılıp sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamur mandalinadan biraz ufak takriben 35 parçaya bölünür. Her parça yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Hamurların üstü kabuk bağlayana kadar beklenir. Sonra ayrı bir kapta çırpılmış 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 adet yumurtanın sarısı ve 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ çırpılıp karıştırılır. Bu karışım hamurların üstüne sürülür. Öncesinde ısıtılan fırında üstü kızarana kadar takriben 35 dakika pişirilir.
Poğaça yaparken dikkat gösterilecek püf noktalar şöyledir;
Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Kullanılan malzemeler taze olmalıdır, kullanım tarihine dikkatli olunması gerekir.
Mayalanması için kullanılacak olan süt muhakkak ılık olmalıdır.