1. Blood Sausages (Kanlı sucuk)
Kanlı sosis olarak bilinen bu yiyecek özellikle Portekiz’de çok ünlüdür. Ancak Avrupa’nın pek çok ülkesinin mutfak kültüründe de kanlı sosise rastlamak mümkündür. Bazı çeşitleri tatlı, bazıları ise baharatlıdır. Ülkelere göre farklılık göstermekle birlikte domuz, sığır, koyun, ördek ve keçi kanından yapılır. İngiltere’de ve Britanya ülkelerinde ise meşhur “black pudding” de aslında kanlı bir sucuktur. Blood Sausages’a benzer olan black pudding ise sabah kahvaltısında tüketilir.
2. Mykyrokka
Bağırsak, kan, et, soğan ve patatesten oluşan Mykyrokka, Finlandiya’nın geleneksel bir çorbasıdır.
3. Blodplättar (Kanlı krep)
İskandinav ülkelerinde çok meşhur olan Blodplättar, İsveç’e özel bir yemektir. Blodplättar aslında domuz kanı, süt, un, soğan ve baharat içeren bir tür kreptir.
4. Tiet canh
Kanla yapılan en ilginç yemeklerden biri olan Tiet canh, Vietnam’ın geleneksel yemeğidir. Ördek eti, iç organları ve soğuk ördek kanıyla yapılır. En ilginç özelliği ise haşlanmış organlarla çiğ kanın bekletilmesinden oluşan bir karışım olan bu yemeği Vietnamlılar kahvaltıda tüketiyor.
5. Zhuxie gao (domuz kanı keki)
Tayvan’a özgü bir sokak yiyeceği olan Zhuxie gao, domuz kanından yapılan pirinçli bir kektir. Fıstık ezmesi ve tatlı bir sosla birlikte satılan bu kek Tayvan’da geleneksel bir lezzettir. Sokaklarda sık sık rastlanır.