- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Klasik kurabiyelerden değişik olarak yumuşacık, kek gibi bir kıvamı olan kakaolu ıslak kurabiye pişirilmesinin sonrasında şerbetlenmesiyle farkını ortaya koyar. Browniye benzeyen lezzeti ile hem yetişkinler aynı zamanda çocuklar tarafından sevilerek tüketilir.
Şerbet soğurken kurabiye hamuru hazırlanır. Kurabiye hamurunu hazırlamak için hepsinden önce derin bir karıştırma kabı içine 3 çorba kaşığı kakao, 125 gram tereyağı, 1 adet orta boy yumurta, ½ kahve fincanı toz şeker, ½ kahve fincanı pudra şekeri, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 paket hamur kabartma tozu ve 1 paket toz vanilya boşaltılır.
Homojen hale gelene değin karıştırılan malzemelerin üstüne 2.5 bardaktan 1 çorba kaşığı fazla un yavaşça boşaltılır. Bu biçimde güzelce yoğrulan kurabiye hamuru, kullanıma hazır duruma geldiği zaman yapışkan olmayan bir kıvama sahip olabilecektir.
Kıvamını aldığında hamurdan küçük parçalar kopartılır. Hamur bitene kadar şekerpare büyüklüğünde ve halinde yuvarlak elde edilir. Şeklini alan kakaolu kurabiyeler 180-200 derece fırında pişirilir. Kurabiyelerin önceden ısıtılan fırında takriben yirmi dk pişmesi yeterlidir. Pişen kurabiyelerin üstü çatlayacaktır.
Pişen kurabiyeler soğuk şerbet ile buluşturulur. Bunu yapmak için tatlılarda olduğu gibi şerbeti kurabiyelerin üstüne dökülmez. Kurabiyeler şerbete batırılır. Aksi durumunda kurabiyeler parça parça olup yenmeyecek duruma gelir. Şerbetlenen kakaolu ıslak kurabiyeler bir gece dinlendirilir ve çay, kahve ile servis edilir.
Kakaolu Islak Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Kurabiye hamuru için
Şerbeti için
Hazırlanışı
Kurabiye yapımına başlanmadan önce şerbet yapılmaktadır. Bunu yapmak için 1 kahve fincanı şeker ve 3 kahve fincanı su beraber takriben beş dakika kadar kaynatılır. Kaynayan şerbetin üstüne kıvam alması için birkaç damla limonun suyu dökülür. Ocaktan alınan şerbet soğumaya bırakılır. Bunu yapmak için kurabiye şerbetini buzdolabı içinde bekletmek uygun olur.Şerbet soğurken kurabiye hamuru hazırlanır. Kurabiye hamurunu hazırlamak için hepsinden önce derin bir karıştırma kabı içine 3 çorba kaşığı kakao, 125 gram tereyağı, 1 adet orta boy yumurta, ½ kahve fincanı toz şeker, ½ kahve fincanı pudra şekeri, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 paket hamur kabartma tozu ve 1 paket toz vanilya boşaltılır.
Homojen hale gelene değin karıştırılan malzemelerin üstüne 2.5 bardaktan 1 çorba kaşığı fazla un yavaşça boşaltılır. Bu biçimde güzelce yoğrulan kurabiye hamuru, kullanıma hazır duruma geldiği zaman yapışkan olmayan bir kıvama sahip olabilecektir.
Kıvamını aldığında hamurdan küçük parçalar kopartılır. Hamur bitene kadar şekerpare büyüklüğünde ve halinde yuvarlak elde edilir. Şeklini alan kakaolu kurabiyeler 180-200 derece fırında pişirilir. Kurabiyelerin önceden ısıtılan fırında takriben yirmi dk pişmesi yeterlidir. Pişen kurabiyelerin üstü çatlayacaktır.
Pişen kurabiyeler soğuk şerbet ile buluşturulur. Bunu yapmak için tatlılarda olduğu gibi şerbeti kurabiyelerin üstüne dökülmez. Kurabiyeler şerbete batırılır. Aksi durumunda kurabiyeler parça parça olup yenmeyecek duruma gelir. Şerbetlenen kakaolu ıslak kurabiyeler bir gece dinlendirilir ve çay, kahve ile servis edilir.