Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Kahve Kokulu Çiçekler

Kendin Kahve Kokulu Çiçekler İçin Gerekli Malzemeler:

• Kurutulmuş kahve çekirdekleri
  • Yapay çiçekler veya kağıt çiçek malzemesi
  • Sıcak silikon tabancası ve silikon
  • Çiçek sapları için tel veya çöp şiş
  • Kahverengi akrilik boya (isteğe bağlı)
  • Kokunun kalıcılığı için birkaç damla kahve esansı (isteğe bağlı)

Adım 1​

Geniş bir kabın içine havlu kağıtları serelim. Bir bardağın içerisine 2 yemek kaşığı granül kahve ve sıcak suyu koyalım kahve eriyene kadar karıştıralım. Hazırladığımız karışımı peçelerin üzerine dökelim. Peçetelerin rengi değişene kadar bekleyelim sonra kuruması için düz bir zemine koyalım.

Adım 2​

Kuruyan peçeteler artık kahve kokuyor ve renkleri değişmiş olacak.

Adım 3​

Ben dolgun bir çiçek yapmak istediğim için 2 peçeteyi birleştirdim siz dilerseniz tek yapabilirsiniz. Peçeteyi düz bir şekilde serip bir parmak kalınlığında düz ters olacak şekilde katlıyoruz.
3734f36d-c5d9-4b56-b979-c69bc714ee14.jpg

Adım 4​

Katladığımız peçenin tam ortasından tel zımba ile birleştiriyoruz ( yoksa iple bağlayabilirsiniz)

Adım 5​

Peçetenin en uç kısımlarını kesiyoruz çiçek görüntüsü verebilmek için yapıyoruz bu işlemi.

Adım 6​

Kestiğimiz uç kısımda zımbaladığımız yere kadar peçetenin bütün katlarını açıyoruz.

Adım 7​

Elimizle katlanan yerleri düzeltiyoruz. Tam olarak görüntüsü fotoğraftaki gibi olmalı.

Adım 8​

Son aşamada çöp şiş yada pipeti çiçeğin alt kısmına yapıştırıyoruz.

Adım 9​

08a3e825-9ef4-4d5b-b753-e9fb87575f60.jpg

İşte kahve kokulu çiçeklerimiz! Kahve kokusu uzun süre kalacaktır.

Sizlerde evde bulunan bu malzemeleri toparlayarak bu kendin yap kahve kokulu çiçek projesine kolayca başlayabilirsiniz!

Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt