Kahke, Gaziantep mutfağının tescilli lezzetlerinden biri. Uğruna saatlerce kuyrukta beklenilen ve sadece ramazanda üretilen kahke, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan kahke, uzun süre bayatlamadan, tazeliğini koruyor. Ayrıca hem tuzlu hem de şekerli çeşitleri de hazırlanabiliyor.
KAHKE TARİFİ:
MALZEMELER
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı anason
3 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı çörek otu
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın. Daha sonra tereyağı ve şekeri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.
Kabartma tozu ve un dışındaki malzemeleri de ilave edin.
Ardından un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamurunuz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama un ilave etmeyin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle hamuru uzatın ve uçlarını birleştirin.
Hamurunuzun yumuşak kıvamda olmasına dikkat edin.
Ardından yağlayıp tepsiye dizin. Fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.