İstiridye Mantarı Çorbası Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
istiridye-mantari-corbasi-8927da11-b2f4-4954-b056-0b22be6cd717.jpg

Malzemeler​

  • 250 gr mantar
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı kaynar su
  • Tuz

İstiridye Mantarı Çorbası

Nasıl Yapılır​

  1. İlk olarak mantarları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
  2. Mantarları ince bir şekilde doğrayın.
  3. Tencerenin içerisine tereyağı ekleyin ve eritin. Tencerenin içerisine mantarları da ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Daha büyük bir tencereye un ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
  5. Unun rengi sararmaya başlayıncaya kadar kavurun.
  6. Üzerine soğuk süt ekleyin ve krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
  7. Kremanın topaklanmaları çözüldüğünde üzerine kaynar suyu ekleyin ve kavurduğunuz mantarları ilave edin.
  8. 4-5 dakika bu şekilde pişirdikten sonra altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası
  • Tarifte sert ve taze mantar kullanmaya özen gösterin.
  • Krema kıvamını tutturabilmek için soğuk sütü yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın.
  • Topaklanma oluşumunu önlemek için mikser kullanabilirsiniz.
  • Pişirme işlemini orta ateşte yapabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt