- Katılım
- 2 yıl 9 ay 2 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
PORSİYONLUK CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler
12-15 kişilik
Tabanı için;
1 paket burçak bisküvi
1 çay bardağı fındık
80 gr tereyağ
Keki için;
300 gr labne
1 paket krema (kutu)
1 su bardağından biraz eksik şeker
Vanilin
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 küçük boy yumurta
Üzerinin sosu için;
200 gr krema
200 gr çikolata
Çilek
CHEESECAKE NASIL YAPILIR?
- Tabanı için bisküvileri ve fındığı robottan geçirdikten sonra erittiğiniz tereyağını ilave ederek karıştırınız.
- Muffin kalıplarına tek tek kağıt yerleştirdikten sonra bisküvi harcımızı içerisine eşit bir şekilde paylaştırınız.
- Bardak ya da kaşık yardımıyla bisküvi harcını iyice bastırarak düzleştiriniz.
- Orta katman için labne peyniri ve şekeri bir kapta mikserle karıştırdıktan sonra krema, un, nişasta ve vanilin ekleyerek hepsini karıştırınız.
- Ardından yumurtaları teker teker ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpınız.
- Hazırladığımız karışımı muffin kağıtlarının içerisine dökünüz.
- Cheesecake'in çatlamaması için fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su ekleyiniz.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriniz.
- Cheesecake'in pişip pişmediğini sallayarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Orta kısım sabit ise cheesecake pişmiş demektir.
- Çıkardığınız cheesecake'in ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletiniz.
- Üst katmandaki sos tenceresinin içerisine krema ekledikten sonra kaynama noktasına kadar ısıtınız.
- Sütlü veya bitter çikolata tercihinize göre kremanın içerisine ekleyip karıştırınız.
- Soğumadan sosu hemen kek üzerine ekleyiniz.
- Üzerine dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Cheesecake sosu için meyve alt bazlı soslarda hazırlayabilirsiniz.
- Şimdiden herkese afiyet olsun…