İstanbul'un kalabalığından kaçtı memleketinde topraksız tarıma başladı

Katılım
3 yıl 8 ay 8 gün
Mesajlar
23
Tepkime puanı
113
İstanbul'un kalabalığından kaçtı memleketinde topraksız tarıma başladı

İstanbul'daki memuriyetinden vazgeçerek memleketi Adana'nın Kozan ilçesine dönen Süleyman Dal, topraksız marul üretimine başladı. 38 yaşındaki Süleyman Dal, küçük arazilerin ekonomiye kazandırılarak her seradan en az 28 bin TL kazanmanın mümkün olduğunu söyledi.

bh_k6XmL9EqLwA-Nl7yyDQ.jpg

İstanbul’da yaşarken ailesine vakit ayıramadığı için memleketine döndüğünü belirten Dal, "Aklımda iki iş fikri vardı. Hayvancılık veya tarım. Bu işi değerlendirdim. Çünkü geldiğimde köylülerin atıl küçük arazilerini değerlendirmediğini gördüm. Belki onlara fikir ve yenilik olur amacı ile bu işe girdim” dedi.
gfV0ZcInPk-znuG7yZ_O7w.jpg

Her seradan yılda 8 kez ürün alabileceğimiz 7 bin 200 kök marul üretimi için yer hazırladıklarını anlatan Dal, "Toprağın görevini küçük saksılarda sağlıyoruz. Topraksız tarım oluyor. Hiç toprak yok. Toprağın işlevi tutunmayı sağlamak. Bitkiyi besleyen mineraller ve su sistemine eklediğimiz besinlerle beslenmesini sağlıyoruz. Suyu da boşa harcamıyor dönen bir sitem ve ısırgan otundan yaptığımız organik gübre ile bitkiyi besliyoruz" diye konuştu.
U06Bw9tBWEK3FCFqYVeXjg.jpg

Marulun getirisinin yüksek olduğunu ve küçük arazilerin tarıma kazandırılabilmesi adına örnek olduğunu kaydeden Süleyman Dal, “Marulun tanesi 3-5 TL arasında satılıyor. Aracı olmadan kendimiz satıyoruz. Potansiyel olarak söylersek 7 bin kök aynı yerden 8 kez ürün almak anlamına geliyor. Şu anki şartlarda her seradan yaklaşık 28 bin TL civarında kazanç potansiyeli var” dedi.
ZXUZ1NBkqU-gTkabwB2WgA.jpg

Anne Hediye Dal (56) ise marullar ile hayatının değiştiğini ifade ederek, “Her gün bunlarla uğraşıyorum spor yapmış oluyorum. Saksıya koy ve her gün 2 dalını ye. Çok keyifli ve güzel” diye konuştu.
7eKNlyE7JEuwe5JIx5rwVA.jpg

5TZU27jwC0K4AmNyv9p5Jg.jpg

6eLMBreFKE6q9NW99CAmFA.jpg

ZzE11PlZIkqdDqto-76Krg.jpg
 
Geri
Üst Alt