Ihlamur Çiçeği Reçeli Yapımı

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
hlamur-%C3%A7i%C3%A7e%C4%9Fi-re%C3%A7eli-e1493742203938.jpg

Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı ıhlamur çiçeği
  • 2 su bardağı su
  • 3 adet (kırmızı veya yeşil) elma
  • 2 adet portakal
  • 1 tüm limonun suyu
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet karanfil
Ihlamur çiçeklerinizi güzelce yıkadıktan sonra derin bir kaba alın. Kaynatılmış 2 su bardağı suyu üzerine dökerek 15 dakika kadar bekleyin.

Bu esnada elma ve portakalları güzelce yıkadıktan sonra küp küp doğrayarak bir tencereye ekleyip üzerine 4 su bardağı şekeri ilave edin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirdiğiniz elma ve portakallarınıza ardından karanfil ve limon suyunu ilave edin. Çiçeklerinizi de tencereye ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra soğutup kavanozlara alabilirsiniz.

Ev yapımı reçellerinizi rutubetsiz, karanlık ve serin bir ortamda muhafaza etmeniz önerilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt