- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 9759
Malzemeler
►4 tane hazır yufka
►250 gr tatlı lor peyniri veya beyaz peynir
►Bir tutam-5-6 dal maydanoz )maydanozun miktarını damak tadınıza göre ayarlayın
Börek için sos
►1 Su bardağı yoğurt
►1 Çay bardağı sıvıyağ
►2 tane yumurta
►Tuz ve karabiber
Hazır Yufkadan Pileli Börek
İlk önce sos için gerekli olan yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz, karabiberi bir kaba alalım ve iyice çırpalım.
Lor peynirini de başka bir kapta doğradığımız maydanozla ve az tuzla karıştırıyoruz.
Yufkanın bir tanesini düz bir zeminde açıyoruz.
Üstüne her yerine eşit gelecek şekilde sosumuzdan dağıtalım ve yayalım.
Peynirden biraz alalım ve yine yufkanın üstüne her yerine eşit gelecek şekilde serpiyoruz.
Yufkanın bir yarısının kenarından yavaşça pile pile yaparak ortasına kadar katlıyoruz ve yufkanın ortasına geldiğimizde bırakalım ve diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak aynı uygulamayı yapalım.
Elimizde pile pile olmuş, büzdürdüğümüz uzun bir yufka elde ettik.
Yufkamızı ortadan bıçak yardımı ile kesiyoruz.
Büzdürdüğümüz ve kestiğimiz yufkanın bir yarısının altına elimizi koyarak çok dikkat bir şekilde pileli yufkamızı yağlı olan tepsiye yerleştiriyoruz.
Kestiğimiz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alıyoruz ve tepside de biraz hafifçe elimizle yufkaları birbirine birleştirelim.
Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayalım ve tepsiye koyalım.
Sosumuzdan mutlaka kalmış olmalı ve kalan sosu tepsideki pileli böreğimizin üstüne, her yerine eşit gelecek şekilde sürüyoruz.
Öncede 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Malzemeler
►4 tane hazır yufka
►250 gr tatlı lor peyniri veya beyaz peynir
►Bir tutam-5-6 dal maydanoz )maydanozun miktarını damak tadınıza göre ayarlayın
Börek için sos
►1 Su bardağı yoğurt
►1 Çay bardağı sıvıyağ
►2 tane yumurta
►Tuz ve karabiber
Hazır Yufkadan Pileli Börek
İlk önce sos için gerekli olan yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz, karabiberi bir kaba alalım ve iyice çırpalım.
Lor peynirini de başka bir kapta doğradığımız maydanozla ve az tuzla karıştırıyoruz.
Yufkanın bir tanesini düz bir zeminde açıyoruz.
Üstüne her yerine eşit gelecek şekilde sosumuzdan dağıtalım ve yayalım.
Peynirden biraz alalım ve yine yufkanın üstüne her yerine eşit gelecek şekilde serpiyoruz.
Yufkanın bir yarısının kenarından yavaşça pile pile yaparak ortasına kadar katlıyoruz ve yufkanın ortasına geldiğimizde bırakalım ve diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak aynı uygulamayı yapalım.
Elimizde pile pile olmuş, büzdürdüğümüz uzun bir yufka elde ettik.
Yufkamızı ortadan bıçak yardımı ile kesiyoruz.
Büzdürdüğümüz ve kestiğimiz yufkanın bir yarısının altına elimizi koyarak çok dikkat bir şekilde pileli yufkamızı yağlı olan tepsiye yerleştiriyoruz.
Kestiğimiz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alıyoruz ve tepside de biraz hafifçe elimizle yufkaları birbirine birleştirelim.
Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayalım ve tepsiye koyalım.
Sosumuzdan mutlaka kalmış olmalı ve kalan sosu tepsideki pileli böreğimizin üstüne, her yerine eşit gelecek şekilde sürüyoruz.
Öncede 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.