Hardal Soslu Mini Patlıcan Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
hardal-soslu-mini-patlican-0b96e10b-634e-4f94-a510-c0c465b2fe23.jpg

Malzemeler​

  • 8 adet mini patlıcan
  • 4 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 5-6 yaprak fesleğen
  • 1 tutam tuz + taze çekilmiş karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri veya krem peynir (İsteğe bağlı)

Hardal Soslu Mini Patlıcan

Nasıl Yapılır​

  1. Patlıcanları fırında veya mangalda kabuklu olarak isterseniz folyo veya pişirme kağıdına sarılı isterseniz açık olarak pişirin.
  2. Hardal, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni bir karıştırma kabında mayonez kıvamı alana kadar çırpın. İsteğe bağlı olarak peynir ilave edebilirsiniz.
  3. Pişen patlıcanların uzunlamasına ortalarını açın ve hazırladığınız karışımla doldurduktan sonra hafifçe ağzını kapatın. Patlıcanları yeniden folyo veya pişirme kağıdına sararak 5 dakika süreyle yeniden fırın veya mangalda pişirin. Sıcak servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt