- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 8 adet mini patlıcan
- 4 tatlı kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- 5-6 yaprak fesleğen
- 1 tutam tuz + taze çekilmiş karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri veya krem peynir (İsteğe bağlı)
Hardal Soslu Mini Patlıcan
Nasıl Yapılır
- Patlıcanları fırında veya mangalda kabuklu olarak isterseniz folyo veya pişirme kağıdına sarılı isterseniz açık olarak pişirin.
- Hardal, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni bir karıştırma kabında mayonez kıvamı alana kadar çırpın. İsteğe bağlı olarak peynir ilave edebilirsiniz.
- Pişen patlıcanların uzunlamasına ortalarını açın ve hazırladığınız karışımla doldurduktan sonra hafifçe ağzını kapatın. Patlıcanları yeniden folyo veya pişirme kağıdına sararak 5 dakika süreyle yeniden fırın veya mangalda pişirin. Sıcak servis edin.