Hardal Soslu Köfte Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
hardal-soslu-kofte-3125156d-8cd6-42d4-b24c-7b988ac5e605.jpg

Malzemeler​

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 çorba kaşığı galeta unu (kıvama göre)
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için:
  • 1 su bardağı et suyu (su)
  • 200 ml krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Hardal Soslu Köfte

Nasıl Yapılır​

  1. ‍Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
  2. Köfteler ceviz büyüklüğünde şekillendirilir ve tereyağlı tavada döndürülerek kızartılır. Kızaran köfteler kenara alınır.
  3. Aynı tavaya tereyağı, hardal ve un eklenir, kavrulur. Et suyu yoksa su ilave edilir, altı kısılır. Krema, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır.
  4. Sosun çok yoğun olmayan akışkan bir kıvam alması gerekir (kıvama göre su eklenebilir). Kızartılan köfteler sosun içine alınır ve 1-2 dk kıvam aldırılır.
  5. Servis tabağına alınan kremalı köftelerin üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
  6. Ben yaparken kızartma yağını süzerek kullandım. Yağda köfteden tortular oluştuysa süzerek kullanılabilir.
  7. Sos yoğunlaştığı için servise yakın hazırlanıp, sos ile buluşturulması daha iyi olacaktır.
  8. Makarna ile çok yakıştı, servisimiz de bu şekilde oldu.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt