- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2-3 çorba kaşığı galeta unu (kıvama göre)
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı et suyu (su)
- 200 ml krema
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çorba kaşığı hardal
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Hardal Soslu Köfte
Nasıl Yapılır
- Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
- Köfteler ceviz büyüklüğünde şekillendirilir ve tereyağlı tavada döndürülerek kızartılır. Kızaran köfteler kenara alınır.
- Aynı tavaya tereyağı, hardal ve un eklenir, kavrulur. Et suyu yoksa su ilave edilir, altı kısılır. Krema, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır.
- Sosun çok yoğun olmayan akışkan bir kıvam alması gerekir (kıvama göre su eklenebilir). Kızartılan köfteler sosun içine alınır ve 1-2 dk kıvam aldırılır.
- Servis tabağına alınan kremalı köftelerin üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle
- Ben yaparken kızartma yağını süzerek kullandım. Yağda köfteden tortular oluştuysa süzerek kullanılabilir.
- Sos yoğunlaştığı için servise yakın hazırlanıp, sos ile buluşturulması daha iyi olacaktır.
- Makarna ile çok yakıştı, servisimiz de bu şekilde oldu.