Hangi gıdalar birlikte tüketilmeli?

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1- Pirinç ve Fasulye

Bu gıdaların her ikisi de tek başına sağlıklı seçimlerdir ancak bir araya geldiklerinde daha da harika olabilirler. Eksiksiz bir protein, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri içeren bir proteindir. Örneğin yumurta, birçok aminoasit içermesiyle mükemmel bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Bitkisel gıdalar ise bütün aminoasitleri tek başlarına bulundurmazlar. Pirinçte bulunan amino asitler, fasulyede bulunanları tamamlar ve birlikte yenildiğinde yüksek kaliteli ve eksiksiz bir protein deposu oluştururlar. Diğer bir deyişli kuru fasulye-pilav ikilisi, tam bir öğün yapar!


2- Domates ve koyu yapraklı sebzeler

Ispanak ve lahana gibi koyu yapraklı yeşillikler yüksek miktarda demir içerir ancak bu bitkilerden C vitamini yardımı olmadan demiri emmek zordur. Demir deposu koyu yapraklı sebzeleri C vitamini içeren domates, limon gibi besinlerle birlikte tüketmek, bu zenginlikten en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.


3- Yumurta ve peynir

Kalsiyum ve D vitamini, sağlıklı kemiklerin desteklenmesine yardımcı olmak için işbirliği içinde çalışır. Yumurta sarısı D vitamini içerir ve peynir de gerekli kalsiyumu sağlayarak bir bardak sütün yerine geçebilir.


4- Yulaf ve su

Lifli içeriği ve sindirime yardımcı olmasıyla yulaf, oldukça sağlıklı bir öğün oluşturabilir ancak tüm faydalarını görebilmeniz için su ile emilmesi gerekir. yulafın sunduğu yararlardan faydalanmak için yeteri kadar su tükettiğinizden emin olun.


5- Domates ve zeytinyağı

Antioksidan likopen, sağlıklı bir kalbin desteklenmesine yardımcı olur, plak oluşumunu önleyebilir ve kolon kanseri riskini azaltabilir. Domates sosu, çorbası ve salça gibi pişmiş domates ürünleri en iyi likopen kaynaklarıdır. Likopenin maksimum düzeyde emilebilmesi içinse pişirme aşamasında zeytinyağı kullanılması önerilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR
Geri
Üst Alt