Hamsiköy sütlacı tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
668

HAMSİKÖY SÜTLACI

MALZEMELER

bullet.jpg
1 kg. tam yağlı süt
bullet.jpg
1 kahve fincanı kırık pirinç
bullet.jpg
1.5 bardak Petek toz şeker
bullet.jpg
1 yumurta sarısı
bullet.jpg
1 yemek kaşığı tereyağı
bullet.jpg
1 yemek kaşığı mısır nişastası
bullet.jpg
1 tutam tuz
bullet.jpg
2 bardak su

YAPILIŞI: Pirinci, bir su bardağı suda haşlayın, sütü kaynatın. Süt kaynadıktan sonra şekeri ilave edin. İçine tereyağını da ekleyin. Tekrar kaynadıktan sonra pirinci suyuyla beraber ilave edin, 15 dakika kaynamaya bırakın. Yumurtanın sarısını nişasta ve bir bardak su ile iyice çırpın, sütün içine azar azar dökerek karıştırın. Beş dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Daha sonra fırın kaplarına dökün. 250 derecede üstleri kızaracak kadar pişirin, fındık ile servis edin.
 
Geri
Üst Alt