Güllü Pasta

Katılım
3 yıl 7 ay 26 gün
Mesajlar
279
Tepkime puanı
192
Konum
Bilinmez
Cinsiyet
bPg20e
RULO HAMURU

- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz

İÇİ

- 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.)
- 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti

1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın.
2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin.
3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin.
4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin.
6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin.
7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım. Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz.
Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt