- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Bir Hint baharatı olan Safran, genellikle pilavlarda kullanılıyor. Özellikle İran mutfağında da yaygın olan Safran, Türk mutfağında ise Osmanlı döneminde yapılan pilavlarda kullanılıyordu.
İtalya'da bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmanın sonucuna göre; her gün 20 mg safran baharatı alan insanların 3 ayda daha iyi sonuçlara geldiği ve görüş mesafelerinin arttığı görüldü.
Körlüğün sebebi olarak gösterilen sarı nokta hastalığına da iyi gelen safran, günümüzün en faydalı baharatlarından biri olarak gösterilmektedir.
İtalya'da bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmanın sonucuna göre; her gün 20 mg safran baharatı alan insanların 3 ayda daha iyi sonuçlara geldiği ve görüş mesafelerinin arttığı görüldü.
Körlüğün sebebi olarak gösterilen sarı nokta hastalığına da iyi gelen safran, günümüzün en faydalı baharatlarından biri olarak gösterilmektedir.