Gözleri iyileştiren ve görme yeteneğini artıran baharat

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Bir Hint baharatı olan Safran, genellikle pilavlarda kullanılıyor. Özellikle İran mutfağında da yaygın olan Safran, Türk mutfağında ise Osmanlı döneminde yapılan pilavlarda kullanılıyordu.
İtalya'da bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmanın sonucuna göre; her gün 20 mg safran baharatı alan insanların 3 ayda daha iyi sonuçlara geldiği ve görüş mesafelerinin arttığı görüldü.

Körlüğün sebebi olarak gösterilen sarı nokta hastalığına da iyi gelen safran, günümüzün en faydalı baharatlarından biri olarak gösterilmektedir.

Peki safran çayı nasıl hazırlanır?​

1 bardak su cezvede kaynatılır. Ardından kaynamış olan suyun içerisine safran parçalarından 6 adet eklenir. 5 dakika boyunca demlenmesi sağlanır. Demleme işlemi bitince bir süzgeç yardımıyla süzülür ve ılıkken içilir. Bu çayın aç karnına günde 1 bardak içilmesi önerilir. En az 40 gün boyunca düzenli olarak içilmesi durumunda tam faydalarından yararlanmak mümkündür.
 
Geri
Üst Alt