Göbek Eritme Diyeti Nasıl Yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
gobekeritmee_w400_q90_op.webp

Göbek çevresinde yağlanma nedir?

Göbek çevresinde görülen yağlanma, diğer bölgelere oranla biraz daha sıkıntılı olabilir. Çünkü göbek bölgesinde biriken yağlar kalp hastalıklarına, diyabete ve hatta felce neden olabilecek kadar tehlikelidir. Hastalık risklerini ortadan kaldırabilmek için göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak alacağımız en iyi önlemlerdendir. Göbek çevresinde yağlanma pek çok insanda vardır. Estetik açıdan hoş olmadığı gibi sağlık için de bir tehdittir. Yağlanma erkeklerde kadınlara kıyasla daha sık görülür demek mümkündür. Kadınlarda ise özellikle 40 yaşından sonra östrojen hormonunun da azalmasıyla yağlanma görülebilir. Göbek yağlanmasının sebebi doğrudan beslenmedir. Yağ içeriği yüksek olan besinlerin tüketilmesi ve gereğinden fazla kalori alımı, göbek yağlanmasının altında yatan en büyük nedenlerden biridir. Tüketilen besinlerin doymuş yağ oranları önemlidir. Yanı sıra porsiyon kontrolü yapmak da yağlanmaya karşı alınabilecek önlemlerdendir. Fast food tarzı yiyecekler, göbek yağlanmasının ilk sırada gelen davetiyesidir. Kilo aldırır aldırmasına ancak en büyük zararı da göbek çevresine verir. Fast food tarzı yiyecekler direkt olarak göbek yağlanmasını tetikler. Bu nedenle hiçbir faydası bulunmayan bu tarz beslenme alışkanlığından bir an önce kurtulmakta yarar var. Alkol tüketiminin de göbek çevresindeki yağlanmayı arttırdığı bilinir. Alkol tüketimi, alkolün içinde yer alan yüksek kalorinin direkt kana karışıp oradan da yağ olarak depolanmasına yol açabilir. Bu nedenle alkol tüketmek, göbek yağlanmasının bir nedenidir. Trans yağ asitleri de göbek yağlarının sebeplerinden biridir. Pastane ürünleri, kurabiye, kızartma tipi yiyeceklerin trans yağ asitleri içermesi, karın ve göbek yağlanmasına yol açabilir. Kızarmış patates, kek, kurabiye, cips, endüstriyel katı yağlar trans yağ bakımından tehlikeli gıdalardır. Bunları çok sık tüketmek sağlık açısından zararlı olacağı gibi göbek çevresindeki yağlanmayı da tetikleyecektir. Göbek çevresindeki yağlanmanın pek çok hastalığın üzerinde etkisi vardır. Örneğin demans, Alzheimer, diyabet, kolon kanseri, metabolik sendrom, yüksek kan basıncı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki göbek yağlanmasını önlemek için ne yapmak gerekir?

Göbek eritmek için ne içmeli?

Aslında yiyecek ve içecekler olmak üzere iki bölümde anlatalım bu konuyu. Öncelikle lif içeriği yüksek olan gıdaları tüketmekte yarar olacaktır. Örneğin tam tahıllı ekmek, tam buğday makarna, yulaf, keten tohumu ve benzeri gibi zengin lifli yiyeceklerin tüketilmesi önerilebilir. Yeşil çay içmenin, göbek yağlanmasını önlemeden oldukça etkili olduğu söylenir. Düzenli olarak yapılan egzersiz ve yeşil çay içmenin göbek yağlarını önlemede etkisi olabilir. Bel bölgesindeki yağlanma için yeşil çayın yanı sıra yaban mersininden de destek alınabilir. Yaban mersinin bel bölgesindeki yağlanmayı önlediği düşünülür. Göbek eritme diyeti yaparken en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri öğünleri sık sık ve azar azar tüketmektir. Porsiyon kontrolü daima devrede olmalıdır; sağlıklı bile olsa aşırı olan her şey zararlıdır. Yüksek yağ içeren besinler kırmızı çizgidir. Kuru yemişlerin fazla tüketilmesi de göbek yağlanmasına yol açabilir. Bu nedenle kuru yemiş tüketimini de sınırlandırmak gerekir. Göbek eriten diyet yaparken egzersiz, diyetin en önemli parçasıdır. Mekik çekmek iyi bir egzersiz olabilir. Yanı sıra açık hava yürüyüşü hem bedeninizi hem ruhunuzu besleyecektir. Sebze tüketimi bu noktada önemlidir. Sebzede bulunan lifler sayesinde, sindirim sisteminiz rahatlar. Doğru yağ seçimi çok önemlidir. Sağlıklı yağlardan yana seçiminizi kullanırsanız, göbek yağları konusunda önemli bir adım atmış olursunuz. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi faydalı yağları diyetinize ekleyebilirsiniz. Göbek bölgesindeki yağı eritmenin en etkili yollarından biri de su içmektir. Günde en az 8 bardak su içerek, vücudunuzun yağ yakmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Önemli Not: Yapacağınız diyet ne olursa olsun kronik bir rahatsızlığınız varsa ya da sağlık durumunuzla ilgili bir sıkıntı mevcutsa mutlaka doktora danışın ve ilgili hekimin yönlendirmesiyle diyeti uygulayın. Aksi halde yarar sağlamak isterken zarara yol açabilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt