- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler:
- 10-12 adet haşlanmış patates
- 3 adet haşlanmış yumurta
- 2 adet haşlanmış havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 3-4 adet kornişon turşu
- 1 adet kapya biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Patatesler iyice yıkanıp, yumuşayana kadar haşlanır.
- Kabukları soyulan patatesler sıcakken ezilerek püre haline getirilir.
- Patates püresine zeytinyağı, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır.
- Streç film yayılmış bir kaba patates püresinin yarısı konulup üzeri düzleştirilir.
- Haşlanıp soyulan yumurtaların etrafına dört adet çöp şiş yerleştirildikten sonra paket lastiğiyle uçlarından sabitlenir.
- Yumurtaların etrafına sarılan çöp şişler bir kaç saat sonra açılıp, çiçek şeklini alan yumurtalar doğranır.
- Olabildiğince minik küpler halinde doğranmış kapya biber, kornişon turşu, haşlanmış bezelye, haşlanmış havuçlar ve yumurtaların kalanına tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Patates püresinin üzerine garnitürler yayıldıktan sonra kalan patates püresi de yayılıp üzeri düzleştirilir.
- Streç film ile her tarafı sarıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
- Servis edileceğinde streç filmden ayrılıp, servis tabağına ters çevrilir.
- Süzme yoğurt, mayonez, tuz ve dövülmüş sarımsak dişleri iyice çırpılarak patates püresinin üzerine yayılır.
- Çiçek şeklini alan yumurta dilimleri ve maydanozlarla süzme yoğurdun üzeri süslenir.