Funiyki (Külah) Tatlısı (Bulgaristan Göçmenlerin Meşhur Tatlısı)

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11005

Malzeme Listesi

  • 3 yumurta (1 inin sarısı muhallebiye)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 700 gr un
  • MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 poşet krem şanti
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • ÜZERİ İÇİN
  • Pudra şekeri
  • Pasta süsleri

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Yumurta ile şekeri iyice çırpalım. Ardından sıvı yağ, yoğurt, un, vanilya ve en son kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.

Adım2

Kulak memesi yumuşaklığında elde ettiğimiz hamuru iki eşit parçaya bölelim.

Adım3

Merdane yardımıyla oval bir kare elde edecek şekilde açalım.

Adım4

Şeritler halinde uzunlamasına hamuru keselim.

Adım5

Sıvı yağ ile yağladığımız külahlara saralım.

Adım6

Hamurların tam şeklini alabilmesi için sarma işlemini yaptığınızda alt taraflarda hiç boşluk kalmamasına dikkat edin !!!

Adım7

Önceden ısıttığımız fırında 180°C hamurlar pembeleşene kadar pişirelim.

Adım8

Pişen külahları fırından çıkartalım.

Adım9

Diğer yandan muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım ve ocağın altını açalım.

Adım10

Muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştıralım.

Adım11

Ocaktan indirmeden önce tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.

Adım12

Külahların bozulmayacağı bir derin kaba, ağız kısımları yukarıda kalacak şekilde dizelim.

Adım13

Muhallebiyi külahlara doldurarak üzerlerini pasta süsü ve pudra şekeriyle süsleyelim.

Adım14

Tatlı soğuduktan sonra üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında bekletelim. Tatlıyı bir gün bekletirseniz daha iyi olacaktır. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt