JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Funiyki (Külah) Tatlısı (Bulgaristan Göçmenlerin Meşhur Tatlısı)
Ekli dosyayı görüntüle 11005
Malzeme Listesi
3 yumurta (1 inin sarısı muhallebiye)
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
700 gr un
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 poşet krem şanti
Vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
Pasta süsleri
Yemeğin Yapılışı Adım1 Yumurta ile şekeri iyice çırpalım. Ardından sıvı yağ, yoğurt, un, vanilya ve en son kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
Adım2 Kulak memesi yumuşaklığında elde ettiğimiz hamuru iki eşit parçaya bölelim.
Adım3 Merdane yardımıyla oval bir kare elde edecek şekilde açalım.
Adım4 Şeritler halinde uzunlamasına hamuru keselim.
Adım5 Sıvı yağ ile yağladığımız külahlara saralım.
Adım6 Hamurların tam şeklini alabilmesi için sarma işlemini yaptığınızda alt taraflarda hiç boşluk kalmamasına dikkat edin !!!
Adım7 Önceden ısıttığımız fırında 180°C hamurlar pembeleşene kadar pişirelim.
Adım8 Pişen külahları fırından çıkartalım.
Adım9 Diğer yandan muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım ve ocağın altını açalım.
Adım10 Muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
Adım11 Ocaktan indirmeden önce tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Adım12 Külahların bozulmayacağı bir derin kaba, ağız kısımları yukarıda kalacak şekilde dizelim.
Adım13 Muhallebiyi külahlara doldurarak üzerlerini pasta süsü ve pudra şekeriyle süsleyelim.
Adım14 Tatlı soğuduktan sonra üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında bekletelim. Tatlıyı bir gün bekletirseniz daha iyi olacaktır. Afiyet olsun.