Frappe nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 21 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Frappe bir tür soğuk kahve çeşididir. Özel olarak yaz gibi aylarda seve seve tüketilen frappe, öncelikle Selanik’te keşfedildiğinden Yunanistan’dan Avrupa’ya daha sonrasında da bütün dünyaya yayılmıştır.

Frappe Yapılışı​

Frappe hazır, afiyer olsun.

Köpüren ve kullanıma hazır duruma gelen kahveyi yavaş bir biçimde buz küpleri koyduğunuz bardağa dökün. Bu bardak ince ve uzun formda olursa daha münasip olabilecektir

Bir kavanoz yahut shaker’a 2 tatlı kaşığı kahveyi ve 3 tatlı kaşığı toz şekeri dökün. Üstüne suyu ekleyin. (Daha yumuşak tat arayan ve genelde kahve tadından uzaklaşmak isteyen kimseler frappe hazırlarken su yerine bütünüyle süt de kullanabilir.) İçeceği hazırladığınız kabı kapatıp tam olarak çalkalayın. Çalkalama işlemi asgari 3-4 dakika, kahve köpürene kadar yapılmalıdır.

Frappe ‘nin kullanıma hazır duruma gelmesi için son olarak üstüne soğuk sütü ekleyin. Daha lezzetli frappe hazırlamak için kahvenizin üstüne bir veyahut bir buçuk top vanilyalı veyahut hafif aromalı bir dondurma ilave edebilirsiniz.

Frappe Malzemeleri​

2 tatlı kaşığı çözülebilir hazır kahve 3 tatlı kaşığı toz şeker (İsteğe göre şeker oranı azaltılabilir veya azaltılabilir.) 4 tatlı kaşığı su Yarım çay bardağı süt 4,5 tatlı kaşığı su (üstüne gelecek kadar) 3 veyahut 4 küp buz

Lezzetine göre hayli kolay ve kolay bir yapımı olan soğuk kahve frappe nasıl yapılmaktadır öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt