Frambuazlı tart nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 17 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Avrupa’da pastanelerin ve kafelerin vitrinini süsleyen ve bir çok tatlı menüsünde yer bulan frambuazlı tart taban kısmı kıtır kıtır, kreması hafif ve meyveleri taze tutulması gerekli olan bir hamur işidir. Püf noktalarına uyularak pişirildiği halde istenen kıvama kolaylıkla ulaşır.

Hamur bekletilirken pastacı kreması hazırlanır. Krema yapımına küçük tencerede yarım litre süt ve vanilya kaynatılarak başlanır. Süt kaynarken 2 çay bardağı toz şeker ve 8 yumurta sarısınının güzelce çırpılır. Sonrasında un ve nişasta da eklenip homojen hale gelene değin karıştırılır. Süt kaynayınca bu karışım tencereye boşaltılır. Tekrar kaynayana dek devamlı çırpılır. Kaynayınca ocaktan alınır ve tereyağ eklenmektedir. Soğuması için bir streç filme sarılır. Takriben yarım saat buzdolabı içerisinde bekletilir.

Dinlenen tart hamuru tart kalıbı boyutunda açılır. Kabarmaması ve şeklini kaybetmemesi için çatal ile üstünde delikler açılır. 170 derece fırında kızara dek pişirilir. Pişen hamurun üstüne soğuyan pastacı kreması yayılır. Son olarak frambuazlar hiç boşluk kalmayacak halde kremanın üstüne dizilir. Dilimlenerek servis edilen tartın üstündeki frambuazların deforme olmaması için son olarak parlaklık verecek bir jöle veya jelatin meyvelerin üstüne dökülebilir.

Meyveli Üst Kısmı İçin
250 gram taze frambuaz

Frambuazlı tart yapımına hamur ile başlanır. Bunu yapmak için bir yoğurma kabına ilk başta 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz alınır. 125 gram tereyağ veya margarin (muhakkak soğuk olmalıdır) küpler durumunda unlu karışımın içine atılır. Un ile biraz karışıtırılır ve sonrasında yumurta daeklenerek yumuşak hamur şekline getirilir. Bir poşete sarılıp takriben yarım saat kadar bekletilir.

Vanilyalı Pastacı Kreması İçin
1 paket vanilya

Yarım litre yarım yağlı süt

2 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

8 adet yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

Frambuazlı Tart İçin Gerekli Malzemeler
Hamuru İçin

Yarım paket margarin yahut tereyağ (125 gram)

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

1 su bardağı un
 
Geri
Üst Alt