Fıstık dolgulu şekerpare tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12163

MALZEMELER​

  • HAMUR İÇİN
    4 su bardağı un
    250 gram oda ısısında tereyağı
    3 adet yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    Birer paket kabartma tozu ve vanilya
    1.5 çay kaşığı karbonat
    DOLGU İÇİN
    1.5 su bardağı tuzsuz bütün Antep fıstığı
    ÜZERİ İÇİN
    1 adet yumurta sarısı
    ŞERBET İÇİN
    5 su bardağı toz şeker
    5.5 su bardağı su
    3-4 damla limon suyu
Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Tüm hamur malzemesini geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bezelerden birini avucunuzda açın. Ortasına Antep fıstığı koyup poğaça şeklinde kapatın. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine ek yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla uzunlamasına çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıların ilk sıcaklığı gittikten sonra yine ilk sıcaklığı giden şerbeti üzerine gezdirin ve iyice çektikten sonra servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt