Fırında Peynirli Tavuk Pirzola Tarifi

Katılım
2 yıl 16 gün
Mesajlar
17,117
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,104
Cinsiyet
bPg20e
shutterstock_302594981-370.webp


tavuk pirzola
1 kilo (kg)

Sos İçin​

taze soğan, ince kıyılmış
4 dal
kabak, ince dilimlenmiş
4 adet
dil peyniri, rendelenmiş
1 su bardağı

Şefin Önerisi:​


Fırın yemeklerinde kullanacağınız tavuk yağlı olursa kuruma yapmayacaktır. Fırın torbası kullanmak, tavuğun yağı ve suyunu içinde tutarak kurumasının önüne geçer.

Fırında Peynirli Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?​


1
Fırını 180 dereceye ısıtın.
2
Fırın torbasına tavukları alın. İçine çeşniyi ekleyip, eşit şekilde dağılana dek karıştırın.
3
Tavukları yassı ve üst üste gelmeyecek şekilde dizin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
4
40 dakika fırınlayın.
5
Tepsiye çıkartıp, torbayı dikkatli bir şekilde açın ve torbayı tepsiden alın.
6
Tepsiye kabakları ekleyin ve karıştırın. Üzerine peynir serpip, 15 dakika renk alana dek fırınlayın.
7
Üzerine taze soğan ekleyerek servis edin.

Fırında Peynirli Tavuk Pirzola Servis Önerisi:​


Fırında Peynirli Tavuk Pirzola üzerine taze soğanın yanı sıra ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt