Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Fırında kavrulmuş fındıklı sonbahar reçeli

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12114
Malzemeler:

  • 750 gr mürdüm eriği

  • 500 gr siyah, red globe veya İzmir üzümü

  • 2 adet gala elma, 300 gr

  • 1 adet santa maria armut, 150 gr

  • Yarım kg toz şeker

  • 2 çubuk tarçın

  • 10 karanfil

  • 2 parça damla sakızı

  • 4 mandalina suyu, 200 ml

  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi

  • 150 gr fındık içi
  • Yapılışı:

    *Tüm meyveleri yıkayıp süzgeçe alın. Eriklerin her birini dörde bölün, elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin, armutları kabuklarıyla dilimleyin. Üzümleri saplarından ayırın. Meyveleri derin ve geniş bir fırın kabına aktarın. Toz şeker, çubuk tarçın, karanfil, dövülmüş damla sakızı, mandalina suyu ve elma sirkesini ekleyip karıştırın.


    *10 dakika önceden 150 derece fanlı ayarda ısıtılmış fırında 2 saat pişirin (her yarım saatte bir kabı fırından çıkartıp karıştırın). Ayrı bir tepsiye fındıkları yayın, reçel fırında pişerken son 15 dakikasında fındıkları fırının alt rafında kavurun ve yanmamalarına dikkat edin!


    *Kavrulan fındıkları iri parçalar halinde olacak gibi havanda dövün ve fırından çıkardığınız pişen reçele ekleyip karıştırın. Reçel sıcakken kavanozlara doldurup temiz kapaklarla sıkıca kapatın. Tüketene kadar serin yerde saklayın.


    Kısa notlar;

    *Damla sakızını buzlukta bekleterek yapışmalarına fırsat vermeden havanda kolaylıkla un haline getirilebilir.


    *Elinizdeki üzümlerden herhangi birini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca mürdüm eriği yerine anjelik erik de kullanılabilir.


    *Fırın ısıları markalara göre farklılık gösterdiğinden kendi fırın ayarınıza göre pişirin, reçel fırında kaynama kıvamına gelmeli! Sadece meyvelerin yanmamalarına dikkat edin!


    *Tarçın, karanfil ve damla sakızına ilave olarak kakule aroması da bu reçele çok yakışıyor.


    *Bizim evde koyu kıvamlı reçel tercih edildiğinden fırında 2 saat pişiriyorum, reçelin biraz daha sulu olmasını isterseniz 1,5 saat pişirmek yeterli olacaktır.

    Müjgan Yurtseven'in tariflerinden...
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt