Ekli dosyayı görüntüle 3235
FİLİZ AŞI
Orta 6-8 Kişilik Hazırlama Süresi: 40 DakikaPişirme Süresi: 4 Saat Üzeri
Malzemeler
Kıyma - 300 gr
Taze asma yaprağı - 5 veya 6 tane
Kuru soğan - 1 adet
Domates salçası - 1,5 çorba kaşığı
Tahin - 2 çorba kaşığı
Pilavlık Bulgur - 12 su bardağı
kuru fasulye veya yesil mercimek - 1 çay bardağı
Sarımsak - 2 diş
Tereyağı - 50 gr
Zeytinyağı - 2 çorba kaşığı
Sıcak su - 3 veya 3,5 su bardağı
Tuz - 1 tatlı kaşığı
Kuru nane , kuru kekik - 1 çay kaşığı
Susam - 2 çorba kaşığı
Nasıl Yapılır?
Soğan yemeklik doğranır, asma yaprakları ince , ince kesilir,Kuru fasulye veya yeşil mercimek parçalanmayacak şekilde haşlanır sarımsaklar tuz ile ezilir.Susam yakmadan kavrulur havanda ezilir,
Tencereye ,tereyağı konur eritilir zeytinyağı ve doğranmış soğan ilave edilir.Soğanlar yanmadan sararıncaya kadar kavrulur kıyma ilave edilir kıymalar kahverengi olunca salça eklenir biraz sotele nen salçaya su ilave edilerek suyun kaynaması beklenir kaynayan malzemeli suya kesilmiş asma yaprakları konur on beş dakika kaynatılır,
Kaynayan asma yapraklı malzemeye yıkanan pilavlık bulgur ,tuz konur bulgurlar yarı pişince haşlanan yeşil mercimek veya kuru fasulye eklenir orta ısıda soğanlar ve bulgur iyice pişinceye kadar pişirme işlemine devam edilir ,Pilavın suyu azalırsa sıcak su ilave edilerek yarı sulu bir pilav yapılır .Pilavın suyu tamamen çektirilmez
Pişme işlemi bitince tahin ve ezilmiş sarımsak , sulu pilava eklenerek iki veya üç dakika kaynatılır, Pilav tenceresi ocağın üzerinden alınır kuru nane, kuru kekik, kavrulmuş ve ezilmiş susam serpilerek ilk sıcaklığı geçince ayran ile servis yapılır
Püf Noktaları
Asma yaprakları yemeğe doğal bir ekşilik verir
FİLİZ AŞI
Orta 6-8 Kişilik Hazırlama Süresi: 40 DakikaPişirme Süresi: 4 Saat Üzeri
Malzemeler
Kıyma - 300 gr
Taze asma yaprağı - 5 veya 6 tane
Kuru soğan - 1 adet
Domates salçası - 1,5 çorba kaşığı
Tahin - 2 çorba kaşığı
Pilavlık Bulgur - 12 su bardağı
kuru fasulye veya yesil mercimek - 1 çay bardağı
Sarımsak - 2 diş
Tereyağı - 50 gr
Zeytinyağı - 2 çorba kaşığı
Sıcak su - 3 veya 3,5 su bardağı
Tuz - 1 tatlı kaşığı
Kuru nane , kuru kekik - 1 çay kaşığı
Susam - 2 çorba kaşığı
Nasıl Yapılır?
Soğan yemeklik doğranır, asma yaprakları ince , ince kesilir,Kuru fasulye veya yeşil mercimek parçalanmayacak şekilde haşlanır sarımsaklar tuz ile ezilir.Susam yakmadan kavrulur havanda ezilir,
Tencereye ,tereyağı konur eritilir zeytinyağı ve doğranmış soğan ilave edilir.Soğanlar yanmadan sararıncaya kadar kavrulur kıyma ilave edilir kıymalar kahverengi olunca salça eklenir biraz sotele nen salçaya su ilave edilerek suyun kaynaması beklenir kaynayan malzemeli suya kesilmiş asma yaprakları konur on beş dakika kaynatılır,
Kaynayan asma yapraklı malzemeye yıkanan pilavlık bulgur ,tuz konur bulgurlar yarı pişince haşlanan yeşil mercimek veya kuru fasulye eklenir orta ısıda soğanlar ve bulgur iyice pişinceye kadar pişirme işlemine devam edilir ,Pilavın suyu azalırsa sıcak su ilave edilerek yarı sulu bir pilav yapılır .Pilavın suyu tamamen çektirilmez
Pişme işlemi bitince tahin ve ezilmiş sarımsak , sulu pilava eklenerek iki veya üç dakika kaynatılır, Pilav tenceresi ocağın üzerinden alınır kuru nane, kuru kekik, kavrulmuş ve ezilmiş susam serpilerek ilk sıcaklığı geçince ayran ile servis yapılır
Püf Noktaları
Asma yaprakları yemeğe doğal bir ekşilik verir