Evde Patates Varsa Bu Tarif Kaçmaz

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,011
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6831
Malzemeler :

  • 8 tane patates
  • 50 gram rendelemiş kaşar peynir
  • 30 ml süt
  • 2-3 dal maydanoz
İsteğe göre :

  • Nane, yeni bahar ve tuz
Sotesi İçin :

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 45 ml sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre :

  • Pul biber, kimyon, karabiber ve kekik
Sosu İçin :

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım bardak su
Üzeri İçin :

  • 150 gram rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı :

Öncelikle patates püresi için patatesleri uygun büyüklükte bir tencere içerisine alın ve üzerine kaynar su ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar ocakta tutun. Bir tava içerisine biraz sıvıyağ alın ve küçük küçük doğradığınız kuru soğanları hafif rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğranan tavuk etlerini ekleyin. Çevirin ve renkleri beyazlaşana kadar tavuk etlerini kavurun. Kavrulan tavuk etlerinin üzerine küçük küçük doğranan kırmızı yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.


Biberler de hafif yumuşadığında pul biber, kimyon, karabiber ve kekik,1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Sonrasında ocak üzerinden alın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezin. Ezilen patates pürelerinin üzerine isteğe bağlı baharatları, kaşar peynirini, tuzu, süt, 2-3 dal maydanoz ekleyin ve karıştırın.

Eklenen malzemeler ile patates püresini tamamen karıştırın. Yemeği pişireceğiniz tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın. Püreden mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Daha sonra tepsi üzerine dizin. Her bezenin ortasını elinizle açtırın. Açılan boşluklara tavuk soteleri paylaştırın. En son üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 9 ay 1 gün
Mesajlar
25,277
Tepkime puanı
8,724
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Tavuk göğüsü bana göre tavuğun en temiz yeri ve küçükken'de annelerimiz pilav üstünde didiklerdi yavan et ama soteli olunca nereye girerse girsin yeniyor be...
 
Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,011
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Bende severim evet tavuğun göğüs etini her yemeğe de yakışıyor
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt