- Katılım
- 2 yıl 9 ay 2 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 6831
Malzemeler :
Öncelikle patates püresi için patatesleri uygun büyüklükte bir tencere içerisine alın ve üzerine kaynar su ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar ocakta tutun. Bir tava içerisine biraz sıvıyağ alın ve küçük küçük doğradığınız kuru soğanları hafif rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğranan tavuk etlerini ekleyin. Çevirin ve renkleri beyazlaşana kadar tavuk etlerini kavurun. Kavrulan tavuk etlerinin üzerine küçük küçük doğranan kırmızı yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Biberler de hafif yumuşadığında pul biber, kimyon, karabiber ve kekik,1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Sonrasında ocak üzerinden alın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezin. Ezilen patates pürelerinin üzerine isteğe bağlı baharatları, kaşar peynirini, tuzu, süt, 2-3 dal maydanoz ekleyin ve karıştırın.
Eklenen malzemeler ile patates püresini tamamen karıştırın. Yemeği pişireceğiniz tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın. Püreden mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Daha sonra tepsi üzerine dizin. Her bezenin ortasını elinizle açtırın. Açılan boşluklara tavuk soteleri paylaştırın. En son üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 8 tane patates
- 50 gram rendelemiş kaşar peynir
- 30 ml süt
- 2-3 dal maydanoz
- Nane, yeni bahar ve tuz
- 800 gram tavuk göğsü
- 45 ml sıvı yağ
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber, kimyon, karabiber ve kekik
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım bardak su
- 150 gram rendelenmiş kaşar peynir
Öncelikle patates püresi için patatesleri uygun büyüklükte bir tencere içerisine alın ve üzerine kaynar su ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar ocakta tutun. Bir tava içerisine biraz sıvıyağ alın ve küçük küçük doğradığınız kuru soğanları hafif rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğranan tavuk etlerini ekleyin. Çevirin ve renkleri beyazlaşana kadar tavuk etlerini kavurun. Kavrulan tavuk etlerinin üzerine küçük küçük doğranan kırmızı yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Biberler de hafif yumuşadığında pul biber, kimyon, karabiber ve kekik,1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Sonrasında ocak üzerinden alın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezin. Ezilen patates pürelerinin üzerine isteğe bağlı baharatları, kaşar peynirini, tuzu, süt, 2-3 dal maydanoz ekleyin ve karıştırın.
Eklenen malzemeler ile patates püresini tamamen karıştırın. Yemeği pişireceğiniz tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın. Püreden mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Daha sonra tepsi üzerine dizin. Her bezenin ortasını elinizle açtırın. Açılan boşluklara tavuk soteleri paylaştırın. En son üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.