- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
MALZEMELER
500 gram yeşil iğde400 gram toz şeker
500 lt su
Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
5 adet karanfil
YAPILIŞI
Bir tencerenin içinde iğdeleri iyice yıkadıktan sonra kaynatın.Akabinde kabuklarını soyun.
Kabuklarını çıkardığınız iğdeleri farklı bir tencereye koyun ve üzerine suyu limon suyunu, toz şekeri ilave edip karıştırın.
2 saat boyunca kısık ateşte kaynatın. Ardından karanfilleri içine atıp 10 dakika daha kaynatın.
Akabinde ocağı kapatıp reçeli soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra cam kavanozlara reçeli boşaltın.