Evde kahvaltılık iğde reçeli nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 5 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
8-28122022671542f8.jpg

MALZEMELER​

500 gram yeşil iğde

400 gram toz şeker

500 lt su

Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu

5 adet karanfil

YAPILIŞI​

Bir tencerenin içinde iğdeleri iyice yıkadıktan sonra kaynatın.

Akabinde kabuklarını soyun.

Kabuklarını çıkardığınız iğdeleri farklı bir tencereye koyun ve üzerine suyu limon suyunu, toz şekeri ilave edip karıştırın.

2 saat boyunca kısık ateşte kaynatın. Ardından karanfilleri içine atıp 10 dakika daha kaynatın.

Akabinde ocağı kapatıp reçeli soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra cam kavanozlara reçeli boşaltın.
 
Geri
Üst Alt