Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Evde Frappe Yapımı - Evde Frappe(Buzlu Kahve) Nasıl Yapılır?

Katılım
2 ay 4 gün
Mesajlar
835
Tepkime puanı
233
Yaş
28
Konum
İZMİR
Evde Frappe Yapımı - Evde Frappe(Buzlu Kahve) Nasıl Yapılır?

Frappé, sıcak yaz günlerinde sıklıkla ve sevilerek tüketilen soğuk kahve çeşididir. Üzeri yoğun köpük kaplı olan bu soğuk kahve, orijinalinde hazır kahve ve su kullanılarak yapılır. İlk olarak 1957 yılında Yunanistan'ın Selanik şehrinde yapılan ve oradan tüm dünya ülkelerine yayılan bu harika içeceğin hazırlanışında isteğe göre minik değişiklikler yapılabilir. Eldeki malzemeye göre su veya süt kullanılarak yapılabilen bu kahve, vanilyalı dondurma veya krema eklenerek ya da çikolata sosu ve karamel ile süslenerek servis edilebilir.
Peki bu serinletici içecek evde nasıl yapılır ? İşte en kolay şekilde evde frappe yapımı...

Evde Kolay Frappe (Buzlu Kahve) Yapımı - Ev Yapımı Frappe Tarifi

Evde frappe yapımı için malzemeler
◦ Çeyrek çay bardağı su
◦ 2 tatlı kaşığı Nescafe Classic kahve
◦ 2 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe göre)
◦ 5 adet buz küpü


◦ Yarım su bardağı soğuk süt
◦ Mini süt köpürtücü

Süslemek İçin:
◦ Krema veya Dondurma

Evde frappe yapılışı
• Bir bardağa Nescafe ve toz şekeri ekleyin.
• Üzerine çeyrek çay bardağı kadar suyu ilave edin.
• Ardından bu üç malzemeyi, mini süt köpürtücü ile yaklaşık 1 dk boyunca güzelce köpürtün.
• Bardağın yarısına köpüren kahve üzerine, buz küplerini ve soğuk sütü ilave edin.
• İsteğe göre üzerini sprey krema veya dondurma ile süsleyebilir ve içeceğe ekstra lezzet katabilirsiniz.
• Son olarak pipet eklemeyi unutmayın.!
Frappemiz servise hazır...

Püf Noktalar ve Pratik Bilgiler
◌ Eğer mini süt köpürtücü yoksa 2 tatlı kaşığı kahve, 3 yemek kaşığı su veya süt ve şekeri küçük bir kavanoza alın ve kapağını kapatarak 5 dk boyunca çalkalayın. Servis yapacağınız bardağa buz küplerini ve sütü ekleyin. Üzerine kavanozda çalkalanan kahveyi dökün ve içeceğimiz servise hazır...
◌ Eğer frappeye dondurma ve krema ekleyecekseniz, başta toz şeker kullanmanıza gerek yoktur. (fazla şekerli seviyorsanız toz şeker kullanabilirsiniz.)
◌ Buz paçalarının ağzınıza minik parçalar halinde gelmesini istiyorsanız, blender yardımıyla veya bir poşet içine koyup sert bir cisimle vurarak parçalayabilir ve bardağınıza parçalanmış şekilde atabilirsiniz.
 
Önce kahve yapılsa sonra ondan sonra soğutulsa bu işlemler yapılsa bence daha iyi olur.. Çünkü burada ki yapılışa bakarsak kahve çiğ kalıyor .. Kahveninde pişmişi çiğsi var çünkü ..
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt