Malzemeler:
- 400 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık)
- 50 gram kuyruk yağı(çekilmiş)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Kebapçılarda yemeye alışık olduğunuz o nefis Urfa kebapların tadını evde çıkarmak isterseniz ana yemek olarak onu seçebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
2 kere çekilmiş kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyin ve 10 dakika yoğurun. Harcı şişlere dizip buzdolabına kaldırın ve en az 45 dakika dinlendirdikten sonra şişleri fırın tepsisine dizin. Yanlarına arzuya göre domates, yeşil biber ve kapya biber de ekleyip önceden ısıtmaya başladığınız 190 derecedeki fırında pişirin. Ellerinize sağlık.