Erguvan Çiçeği Reçeli Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e

MALZEMELER​

  • 200 gr lık bardak ölçüsüyle;
  • 1,5 su bardağı erguvan çiçeği
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 2453386_e2ad2f6fc205ac8aadf0181ce7bc1be4.jpg
  • NASIL YAPILIR?​

    • Erguvanların saplarını kopartıp yıkayın.
    • Süzgeçte fazla sularını süzdürerek tencereye alın.
    • Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.
    • Ertesi gün suyunu ilave ederek ocağa alın.
    • Orta ateşte şeker eriyip reçel kaynamaya başlayınca yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
    • Limon tuzunu ekleyip 3 dakika sonra ocağı kapatın.
    • Küçük bir tabağa reçelden bir tatlı kaşığı alarak buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
    • Bal kıvamını almışsa reçel olmuş demektir, biraz sulu ise 2-3 dakika daha pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt