MALZEMELER
- 200 gr lık bardak ölçüsüyle;
- 1,5 su bardağı erguvan çiçeği
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
-
NASIL YAPILIR?
- Erguvanların saplarını kopartıp yıkayın.
- Süzgeçte fazla sularını süzdürerek tencereye alın.
- Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.
- Ertesi gün suyunu ilave ederek ocağa alın.
- Orta ateşte şeker eriyip reçel kaynamaya başlayınca yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
- Limon tuzunu ekleyip 3 dakika sonra ocağı kapatın.
- Küçük bir tabağa reçelden bir tatlı kaşığı alarak buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
- Bal kıvamını almışsa reçel olmuş demektir, biraz sulu ise 2-3 dakika daha pişirin.