Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ekmek poşetine bir tane koymanız yeter! Ekmekler asla küflenmeyecek

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
po.jpg


  1. Ekmek dilimlerine ıslak elle dokunmaktan kaçının.
  2. Eğer ekmek ıslandıysa ağzı kapalı bir torbaya koymaktan kaçının. Islak ekmeği torbaya koymak nemlendirir ve küflenme sürecini hızlandırır.
  3. Ekmeği kesinlikle buzdolabına koymayın. Buzdolabı küflenmeyi önlese de, ekmeğin bayatlamasına yol açar. Ve ekmek lezzetini kısa sürede kaybeder.
  4. Buzdolabı yerine yukarıda bahsettiğimiz gibi poşetleyerek buzluğa koyun.
  5. Ev yapımı ekmeklerin raf ömrü daha uzundur. Bu süreyi uzatmak için ekmek yaparken mutlaka ekşi maya kullanın.
  6. Askorbit asit veya lesitin gibi doğal koruyucular hamurun nemini korumaya yardımcı olur.
  7. Bal, tarçın, karanfil veya sarımsak da küfe karşı etkili olan besinlerdir. Ekmeğin içine bu besinlerden biri ekleyerek hem daha lezzetli, hem de daha dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
EKMEK POŞETİNE SARIMSAK KOYARSANIZ EKMEKLERİNİZ KÜFLENMEYECEK

Ekmek poşetine veya ekmekliğe 1 diş sarımsak veya bir miktar karanfil atabilirsiniz. Sarımsak ve karanfilin güçlü özellikle ekmekte oluşacak küfün önüne geçer ve ekmekleri uzun süre küflenmeden tüketebilirsiniz.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,817Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt