- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
- Ekmek dilimlerine ıslak elle dokunmaktan kaçının.
- Eğer ekmek ıslandıysa ağzı kapalı bir torbaya koymaktan kaçının. Islak ekmeği torbaya koymak nemlendirir ve küflenme sürecini hızlandırır.
- Ekmeği kesinlikle buzdolabına koymayın. Buzdolabı küflenmeyi önlese de, ekmeğin bayatlamasına yol açar. Ve ekmek lezzetini kısa sürede kaybeder.
- Buzdolabı yerine yukarıda bahsettiğimiz gibi poşetleyerek buzluğa koyun.
- Ev yapımı ekmeklerin raf ömrü daha uzundur. Bu süreyi uzatmak için ekmek yaparken mutlaka ekşi maya kullanın.
- Askorbit asit veya lesitin gibi doğal koruyucular hamurun nemini korumaya yardımcı olur.
- Bal, tarçın, karanfil veya sarımsak da küfe karşı etkili olan besinlerdir. Ekmeğin içine bu besinlerden biri ekleyerek hem daha lezzetli, hem de daha dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
Ekmek poşetine veya ekmekliğe 1 diş sarımsak veya bir miktar karanfil atabilirsiniz. Sarımsak ve karanfilin güçlü özellikle ekmekte oluşacak küfün önüne geçer ve ekmekleri uzun süre küflenmeden tüketebilirsiniz.