Dünyanın ilk Robot Avukatı göreve başladı!

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 14 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Dünyanın ilk Robot Avukatı göreve başladı!

Dünyanın ilk Robot Avukatı göreve başladı!​

İngiltere kendi için geliştirmesine destek olduğu trafik cezaları bilgilendirme yazılım botu, ABD ve Kanada’ya göçen insanlara hukuki danışmanlık yapmaya başladı. Robot Avukat göçmenlerin danışabileceği, bilgi alacağı, sığınma yapacağı ülkeler için kişilere yardımcı oluyor.
ABD’de yaşayan 20 yaşındaki Stanford Üniversitesi öğrencisi Joshua Browder’ın geliştirdiği yazılımın adı DoNotPay!
Joshua Browder önce İngiliz hükümetinden destek alarak, yollardaki hız limitleri, park alanları ve kesilen cezalar hakkında bilgi vermek amacıyla tasarlamıştı. İngiltere’de şu an için kullanılıyor ve ilgiyle kullanılıyor.
Sonrasında ise programın algoritmasında değişiklik yaparak şu anda göçmenlere yasal uyarılar ve bilgi veren, sordukları soruları hem sesli hemde yazılı kabul edip cevaplayan bir online danışma robot yazılımı oldu.
dunyanin-ilk-robot-avukati-goreve-basladi-sanal-avukat-fotografi-2-gelgez-728x546.jpg

Dünyanın ilk Robot Avukatı göreve başladı! | DoNotPay logosu
Eğer ABD ve Kanada’ya göçmek istiyorsanız, program Facebook messenger üzerinden Akıllı telefonların ios yada android sistemlerinde kullanılabiliyor.

Joshua Browder hedefinin ise yasal belge ve önerileri de ekleyecek. Aynı zamanda Whatsapp üzerinden çoklu dil desteği sağlayarak tüm insanlara ulaşmak istiyor.
Joshua Browder Büyükannesinin geçmişte Holokost (Nazi Soykırımı, Yahudi Soykırımı) döneminde Avusturya’dan göç etmek zorunda kalmış ve büyük sorunlar çekmesini göz önünde bulundurarak bu programı yapmış.
dunyanin-ilk-robot-avukati-goreve-basladi-sanal-avukat-fotografi-1-gelgez-728x546.jpg

Dünyanın ilk Robot Avukatı göreve başladı! | DoNotPay tasırmcısı Joshua Browder

Program İngiltere’de Kullanılıyor! Göçmenlerde işe yarar mı?​

2016 yılının Mart ayında DoNotPay’i 100 binden fazla İngiliz tarafından kullanılmaya başlanmıştı. İngiliz Hükümetinin park cezaları ile mücadele için destek olduğu yazılım iyi bir başarı yakalamış durumda.
Fakat aynı başarıyı Mülteciler yada Göçmenler üzerinde yakalar mı? Tahminlere göre yakalayamaz. Çünkü çoğu göçmenin teknoloji ile pek arası yok, internet kullanımı çok az olduğu bilinmekte.

Özellikle park ücretleri ile mücadele için Mart 2016’da geliştirilen DoNotPay’i yüzbinlerce kişinin kullandığı biliniyor.
Ancak teknoloji uzmanlarına göre, programın göçmenlere destek hizmetinde aynı başarıyı yakalaması ihtimali düşük.
Uzmanlara göre bunun nedeni, ülkeler arasında seyahat eden ya da mülteci kamplarında kalan göçmenlerin toplumda internet erişimi en az olan gruplardan biri olması.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt