Malzemeler
- 1 adet dana dili
- 8-10 adet arpacık soğan
- 8-10 adet mantar (Haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Dil Yahnisi
Nasıl Yapılır
- Dana dilini 1 saat kadar soğuk suda bekletin. Az tuzlu suda yaklaşık 3 saat yumuşayana kadar haşlayın. Dil haşlandıktan sonra çıkarıp soğutun, derisini soyup kuşbaşı doğrayın.
- Tereyağını derin bir tavada eritin, soğanı ekleyip sararana kadar soteleyin ve tavadan çıkarıp kenara alın. Tavaya unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun.
- Dilin haşlama suyundan 1 kepçe alarak una ilave edin ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Doğranmış dili, mantarı ve sotelediğiniz soğanları ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın ve sirkeyi ilave ederek 15-20 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve sıcak servis edin.