Mercimekleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Patatesi ve soğanı küçük küçük doğrayın. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Ardından doğranmış patatesi ilave edin ve birkaç dakika kavurmaya devam edin.
Üzerine 2 silme yemek kaşığı unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Haşlanan mercimekleri süzüp, patatesli karışıma ekleyin. Tencereye yeteri kadar su ekleyin, tuzunu da ilave edip karıştırın.
Çorbayı kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve 15-20 dakika kadar pişirin. Çorba kıvam alana kadar karıştırın.
Devrez çorbası hazır olduktan sonra, bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, içine toz kırmızı biberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.