Deprem çadırı nasıl kurulur? 9 adımda çadır kurmanın formülü

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_deprem-cadiri-nasil-kurul-791.jpg

1- Çadırınızı Açın: Çadırı çantasından çıkarın. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çadırın tüm parçalarının düzenli ve dikkatli bir şekilde çıkarılmasını sağlamaktır, unutulmamalıdır ki "küçük bileşenler kolay kaybolabilen ya da hasar görebilen aparatlardır". Eğer kurulum rüzgarlı bir havada gerçekleşecekse o vakit, çantanın ve açığa çıkarılmış çadırın üzerine uçmasını ve dağılmasını önleyecek bir ağırlık koymak önerilir.
2- Parçaları Birbirinden Ayırın: Çantayı boşalttıktan sonraki adım doğru şekilde tasnif yapmaktır. Sineklikli iç katman, koruyucu özellikteki dış katman gibi... Kazıklar ve direkleri çıkarın, kurulum için hazır hale getirin...
3- Direkleri Bağlayın: Çadır direkleri, kolay kurulum ve kolay toplanma için esneyebilen iç-ip mekanizma kullanır. Direkleri açarak uygun renk koduyla işaretlenmiş olanları birbirine bağlayın. Farklı uzunluk ve farklı renk kodlarını görebilmek için direkleri açtıktan sonra zemin üzerine yayarak gerekli eşleştirmeyi yapabilirsiniz.
4- Koruyucu Katman Kullanın: Pek çok çadırın zemin kısmı oldukça ince kumaşla kaplıdır. Bu ince kumaş sert bir zemin ya da taşlık alanda zarar görebileceği gibi, içinde konaklarken sizi rahatsız da edebilir. Çadır ile zemin arasına koruyucu bir katman yerleştirmek hem çadırın kumaş zemini korur hem de ekstra yalıtım sağlayarak konaklama sürecine olumlu etki eder.
5- Direkleri Çadıra Bağlayın: Çadır kurulumunda direk bağlantısı 2 farklı yolla yapılır.
Yol- 1: Bazı tünel veya kubbe çadırlarında, direkler klipslerle tutturulur.
Önce iç katmanın bağlandığı kurulumlarda;
İç çadır katmanını yere serin.
Her bir direk için doğru bağlantı yerini bulun (renk kodları ile belirlenir)
Direk uçlarını direk bağlantı noktaları ile birbirine tutturun ve bükün.
Tüm direk uçlarını iç çadır katmanı ile tutturduktan sonra, iç çadırın yanlarını ve üstünü direklere klipsleyin.
Yol- 2: Bazı çadırlarda direklerin tutturulacağı klipsler yerine manşonlar vardır. Bu durumda, kutup uçlarını çadırın tabanındaki çadır eklerine sabitlemeden önce direkleri manşonlardan kaydırın. Direkler çadır tavanında birbirine bağlanarak sabitlenir.
6- Köşeleri Kazıkla Zemine Sabitleme: Öncelikle çadırınızın kapılarının doğru yöne baktığından emin olun – eğer değilse çadır ve zemini doğru konuma çevirin. Çadırınızın dört köşesini kazıkla yere sabitleyin. Kazığı yerleştirmeden önce köşeleri birbirinden çekerek çadırdaki boşluğu giderdiğinizden emin olun. Kazıkları, çadırdan uzağa doğru 45º açıyla zemine doğru itin ve mümkün olduğunca zemine doğru ilerlediklerinden emin olun. (gömmeyin!)
7- Dış Katmanı Yerleştirin: İç katmanı sabitledikten sonra dış katmanı, çadır kapısının pozisyonu ile uyumlu şekilde yerleştirin. Dış katman içindeki tırnakları, kilps ya da manşonları kullanarak iç katman ile sabitleyin. Dış katmanın açıkta kalan uçlarını, zemine kazıklar yardımıyla çakın.
8- Dış Katman Kazıklarını Çakın... Çadırın üst katmanını yerleştirdikten sonra kazıkları çakarak zemine sabitleme yapın. Bu kurulum adımında üst katmanın açık uçlarının gergin bir şekilde iç katmandan uzaklaştırarak sabitlemek önemlidir. Yeterli gerginliğin sağlanmaması durumunda dış katman bollaşmış olarak en ufak rüzgarda adeta bir kanat çırpması gibi iç katmana çarpacak, çarpma ve dokunma ile iç katmanın gerekli şekilde korunamamasına neden olacaktır.
9- Sabitleme İplerinin Kullanımı: Son olarak, çadır kazıklarını ve sabitleme iplerini kullanarak çadırınızı yakındaki ağaç veya kayalara sabitlemeniz gerekecektir. Guylines adı verilen bu güvenlik metoduyla sert rüzgarlı hava koşullarında çadırın durağanlığını arttırmak hedeflenmektedir. Ayrıca sabitleme ipleri çadırın dış katmanını iç katmandan uzak tutulmasını da sağlarlar. Bu, çadırdaki hava akışını korumak, çadırın içine yağmur girmesini önlemek ve yoğuşma olmamasını sağlamak için de önemlidir.
 
Geri
Üst Alt