Ekli dosyayı görüntüle 10303
karides, küçük boy, ayıklanmış, ikiye bölünmüş
1 adet
kalamar, ince dilim doğranmış
3 diş
ezilmiş sarımsak
Yarım adet
soğan, küçük küp doğranmış
2 yemek kaşığı
tereyağı
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Çeyrek demet
maydanoz, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı
elma sirkesi
1 paket
fettuccine makarna
1.
Tuzlu kaynar suda makarnayı paket talimatına göre haşlayın, süzüp kenara alın.
2.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
3.
Soğanları ekleyip, 2 dakika orta ateşte yumuşayana dek kavurun.
4.
Sirke ve suyu ekleyip, 1 dakika pişirin. Kremayı ekleyin.
5.
Sos ısınınca kalamarları ekleyin, 2 dakika pişirin.
6.
Makarnaları sosa ekleyip, tereyağını ekleyin ve kısık ateşte karıştırın.
7.
Üzerine maydanoz ile servis edin.
Deniz Mahsullü Makarna Tarifi Malzemeleri
8 adetkarides, küçük boy, ayıklanmış, ikiye bölünmüş
1 adet
kalamar, ince dilim doğranmış
3 diş
ezilmiş sarımsak
Yarım adet
soğan, küçük küp doğranmış
2 yemek kaşığı
tereyağı
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Çeyrek demet
maydanoz, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı
elma sirkesi
1 paket
fettuccine makarna
Deniz Mahsullü Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
1.
Tuzlu kaynar suda makarnayı paket talimatına göre haşlayın, süzüp kenara alın.
2.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
3.
Soğanları ekleyip, 2 dakika orta ateşte yumuşayana dek kavurun.
4.
Sirke ve suyu ekleyip, 1 dakika pişirin. Kremayı ekleyin.
5.
Sos ısınınca kalamarları ekleyin, 2 dakika pişirin.
6.
Makarnaları sosa ekleyip, tereyağını ekleyin ve kısık ateşte karıştırın.
7.
Üzerine maydanoz ile servis edin.