Damla Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 8 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
damla-tatlisi-yemekcom.jpg

Damla Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1çay bardağısıvı yağ
  • 1adetyumurta
  • 1çay bardağıyoğurt
  • 100grammargarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1/2çay bardağıirmik
  • 1paketkabartma tozu
  • 2,5su bardağıun
  • 1su bardağıkavrulmuş badem(ortasına batırmak için)

Bulamak İçin:​

  • 1su bardağıirmik

Şerbeti İçin:​

  • 3su bardağısu
  • 1,5su bardağıtoz şeker
  • 3damlalimonun suyu
  • Damla Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?​

    Şerbeti Hazırlamak İçin:​

    1. Bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
    2. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte tıkırdatın.
    3. Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.

    Hamuru İçin:​

    1. Geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.

    2. Üzerine margarin veya oda ısısındaki tereyağını ekleyin.

    3. İrmiği ilave edin.

    4. Kabartma tozunun tamamını ilave edin.

    5. Unu da ileve edin ve eleyapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

    6. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.

    7. Hamuru tezgahta eliniz yardımıyla şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.

    8. Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın.

    9. Hamurun ortasına bademleri yerleştirin.

    10. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine damla tatlılarınızı aralıklarla yerleştirin ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin.

    11. Fırından çıkan tatlınızın üzerine hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.

    12. Şerbeti çektikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt